Page 1 of 1 1
Topic Options
#1568724 - 04/11/18 08:12 AM Effects not being heard on playback
String Jammer Offline
Hall Of Fame Fiddler
Planeteer


Registered: 07/07/04
Posts: 19386
Loc: Northeastern US
I have a project I recorded and saved with effects using Aux Sends. Today I fired up the VS after a few weeks of not being used and I can't hear any effects on the tracks, although they show in the channel edit screens. Any ideas of what could make them work? Might I have a dead VS8F-2 card?
_________________________
String Jammer


My Sound Cloud Page

Top
#1568734 - 04/11/18 11:19 AM Re: Effects not being heard on playback [Re: String Jammer]
blair Offline
Planeteer


Registered: 04/06/13
Posts: 40
are the effects turned on? orange button on....
Top
#1568753 - 04/11/18 04:13 PM Re: Effects not being heard on playback [Re: blair]
powermac Offline
Planeteer


Registered: 02/21/16
Posts: 137
Are you using loop or insert?
Top
#1568779 - 04/11/18 08:40 PM Re: Effects not being heard on playback [Re: powermac]
String Jammer Offline
Hall Of Fame Fiddler
Planeteer


Registered: 07/07/04
Posts: 19386
Loc: Northeastern US
I loop them. I opened a different project and the effects were working but they just arenít working on this project. Maybe I have some corrupt data. Maybe Iíll back up the project and recover it into a different project, and see if that helps.

Iím not sure which orange button you are referring to, Blair. Can you post a screen shot?
_________________________
String Jammer


My Sound Cloud Page

Top
#1568780 - 04/11/18 09:39 PM Re: Effects not being heard on playback [Re: String Jammer]
uptildawn Offline
Planeteer


Registered: 12/15/01
Posts: 7663
Loc: Iowa
After backing up the project, you might just want to do a Drive Check.
If there's corrupted data (even internal markers, etc.) Drive Check is the only method I've seen that recovers from corrupt data on a VS. Of course, the backed up project might also contain the corrupted data - whatever it is, if any. But at least you stand a good chance of having a workaround, should you lose any actual audio data in the bull run known as Drive Check.

If you lose audio data after a drive check, but you have a backup copy, you could reload the backup and re-record through bouncing any of the tracks with missing audio in the cleaned up project and the export the bounced tracks from the backup copy into the clean copy.... No need to re-record the actual tracks that way.

Hopefully you wouldn't lose any audio in the first place. I've had both good and not so good experiences with Drive Check - maybe half and half in the 4-6 times I've had to run it on my 1680.
_________________________
uptildawn

2013 Iowa City JazzFest sets!
Dr Lonnie Smith Trio w/Jonathan Kreisberg on guitar
Pharoah Sanders Quartet
Fred Hersch Trio
These are post mixes set to single camera video (by Rich Rauch).

Top
#1568944 - 04/13/18 05:49 AM Re: Effects not being heard on playback [Re: uptildawn]
blair Offline
Planeteer


Registered: 04/06/13
Posts: 40
Hi, sorry can't upload a pic, not sure how to do that on this site. it's the "aux" button, just thought it might have been overlooked or something. :-)
Top
#1568945 - 04/13/18 05:51 AM Re: Effects not being heard on playback [Re: blair]
String Jammer Offline
Hall Of Fame Fiddler
Planeteer


Registered: 07/07/04
Posts: 19386
Loc: Northeastern US
 Originally Posted By: blair
Hi, sorry can't upload a pic, not sure how to do that on this site. it's the "aux" button, just thought it might have been overlooked or something. :-)


The Aux buttons in the channel edit screens are lit up orange.
_________________________
String Jammer


My Sound Cloud Page

Top
#1568946 - 04/13/18 05:54 AM Re: Effects not being heard on playback [Re: uptildawn]
String Jammer Offline
Hall Of Fame Fiddler
Planeteer


Registered: 07/07/04
Posts: 19386
Loc: Northeastern US
 Originally Posted By: uptildawn
After backing up the project, you might just want to do a Drive Check.
If there's corrupted data (even internal markers, etc.) Drive Check is the only method I've seen that recovers from corrupt data on a VS. Of course, the backed up project might also contain the corrupted data - whatever it is, if any. But at least you stand a good chance of having a workaround, should you lose any actual audio data in the bull run known as Drive Check.

If you lose audio data after a drive check, but you have a backup copy, you could reload the backup and re-record through bouncing any of the tracks with missing audio in the cleaned up project and the export the bounced tracks from the backup copy into the clean copy.... No need to re-record the actual tracks that way.

Hopefully you wouldn't lose any audio in the first place. I've had both good and not so good experiences with Drive Check - maybe half and half in the 4-6 times I've had to run it on my 1680.


Iíd be afraid to do a drive check having several projects on the HDD. If backing up and bringing it into a new project doesnít do the trick, I will back up all projects and reformat the drive.
_________________________
String Jammer


My Sound Cloud Page

Top
#1568950 - 04/13/18 07:25 AM Re: Effects not being heard on playback [Re: String Jammer]
uptildawn Offline
Planeteer


Registered: 12/15/01
Posts: 7663
Loc: Iowa
can't do much better drive check than to reformat the drive, I guess.
_________________________
uptildawn

2013 Iowa City JazzFest sets!
Dr Lonnie Smith Trio w/Jonathan Kreisberg on guitar
Pharoah Sanders Quartet
Fred Hersch Trio
These are post mixes set to single camera video (by Rich Rauch).

Top
Page 1 of 1 1


Hop to:
Shout Box

Who's Online
5 registered (keeppracticing, Xenophile, 3 invisible) and 63 anonymous users online.
Top Posters
49172
Jazzooo
43828
Al
40001
Silversmith
38286
Timster
32942
Tom Mix
28710
NOK
27023
gonzo
26882
Popmann
26732
Ismellelephant
25647
Doughboy
25087
Mooseboy
24819
moontan
23691
paulb
23477
flatcat
23068
RGR
21908
Marty Gilman
21125
fonts
21061
C Jo Go
20078
Gretsch 6120
19722
fabulousthunderbird
19598
vvvm
19386
String Jammer
18985
glensimonds
18937
Vanillagrits
18923
T57Strat
18894
GAMBLE
18791
Jammer
17680
SteveW
17600
GAWZDigitalUnderground
17522
Geo
17271
Hano
16363
JazAddict
16175
Delso
15818
LakeStone Karl
15074
Liquidirt
14974
Dave Morris
14958
virtualan
14908
kid-surf
14844
Dan Barnes
Forum Stats
20700 Members
30 Forums
132886 Topics
1529920 Posts

Max Online: 226 @ 03/21/16 07:30 AM
Newest Members
BlueAsher, riddick789, tbirdmike, BradVS, Emil
20700 Registered Users

Generated in 0.012 seconds in which 0.003 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression disabled.