Page 1 of 1 1
Topic Options
#1721577 - 03/17/21 04:50 PM Upgrade to Win 10 64 VirDIS not working
Steve Phillips Offline
Planeteer


Registered: 11/04/99
Posts: 396
Loc: Smiths Falls, Ontario, Canada
I upgraded my studio machine from Win 10 32 to Win 10 64.

The VirDIS driver is installed and the software runs. The 2480 sees it. But when I try to access the drive I get Operation Failed!

Any insight?

TIA
_________________________
Steve

Top
#1721579 - 03/17/21 04:55 PM Re: Upgrade to Win 10 64 VirDIS not working [Re: Steve Phillips]
Steve Phillips Offline
Planeteer


Registered: 11/04/99
Posts: 396
Loc: Smiths Falls, Ontario, Canada
I can see the drive in the drive list but when I try to do a list on the drive I get Operation Failed!

VirDIS shows that the 2480 has LOADED the disk. But I do not see any read or write operations.
_________________________
Steve

Top
#1721580 - 03/17/21 04:56 PM Re: Upgrade to Win 10 64 VirDIS not working [Re: Steve Phillips]
Steve Phillips Offline
Planeteer


Registered: 11/04/99
Posts: 396
Loc: Smiths Falls, Ontario, Canada
Actually I do see a RD when I list the drives from the 2480. But nothing after that.
_________________________
Steve

Top
#1721652 - 03/17/21 09:44 PM Re: Upgrade to Win 10 64 VirDIS not working [Re: Steve Phillips]
VirDISDeveloper Offline
VirDIS® author
Planeteer


Registered: 12/28/05
Posts: 62
Loc: Galveston, Texas, USA
Steve - did you reinstall the VirDIS driver using the 64-bit folder as the source vs. the 32-bit? Try disabling the current driver and reinstalling from the 32-bit folder. If that doesn't work contact me directly: virdis@virtualscsi.com.
_________________________
- VirDIS® author

Top
#1721664 - 03/17/21 10:19 PM Re: Upgrade to Win 10 64 VirDIS not working [Re: VirDISDeveloper]
Steve Phillips Offline
Planeteer


Registered: 11/04/99
Posts: 396
Loc: Smiths Falls, Ontario, Canada
I was sure I did but I disabled and reinstalled anyways and it's the same.
_________________________
Steve

Top
#1721666 - 03/17/21 10:19 PM Re: Upgrade to Win 10 64 VirDIS not working [Re: VirDISDeveloper]
Steve Phillips Offline
Planeteer


Registered: 11/04/99
Posts: 396
Loc: Smiths Falls, Ontario, Canada
Wait...you said to reinstall from the 32 bit driver? OK I will try that too.
_________________________
Steve

Top
#1721667 - 03/17/21 10:22 PM Re: Upgrade to Win 10 64 VirDIS not working [Re: Steve Phillips]
Steve Phillips Offline
Planeteer


Registered: 11/04/99
Posts: 396
Loc: Smiths Falls, Ontario, Canada
OK I tried the 32 bit driver and the behaviour is the same.

I installed Windows 10 64 on a new HD. I have the VirDIS files on a second data drive. So it was a clean install of 4.3.6871 which is the latest I have.
_________________________
Steve

Top
#1721847 - 03/18/21 07:34 PM Re: Upgrade to Win 10 64 VirDIS not working [Re: Steve Phillips]
Steve Phillips Offline
Planeteer


Registered: 11/04/99
Posts: 396
Loc: Smiths Falls, Ontario, Canada
At Bill's suggestion I checked the cables/connectors. It seems that there was an issue with the connection on the 2480 side. I re-seated it and sprayed it with Deoxit and it's working now.

Thanks Bill!
_________________________
Steve

Top
Page 1 of 1 1


Hop to:
Shout Box

Who's Online
5 registered (Wish, Xenophile, SkyWave, 2 invisible) and 32 anonymous users online.
Top Posters
54257
Al
53628
Jazzooo
41753
Ismellelephant
41107
Timster
40001
Silversmith
33348
Mooseboy
32942
Tom Mix
30935
Popmann
30737
C Jo Go
30446
gonzo
29152
moontan
28779
NOK
27640
flatcat
26577
Doughboy
25003
Marty Gilman
23691
paulb
23673
RGR
22743
Gretsch 6120
21692
fabulousthunderbird
21125
fonts
20222
Vanillagrits
19598
vvvm
19522
glensimonds
19466
String Jammer
18923
T57Strat
18911
slotz
18894
GAMBLE
18791
Jammer
18373
SteveW
17960
JazAddict
17788
Liquidirt
17600
GAWZDigitalUnderground
17522
Geo
17486
Dave Morris
17307
Hano
17185
ulank
16988
Milkman
16566
Slabraton
16211
Xenophile
Forum Stats
21339 Members
25 Forums
149323 Topics
1720951 Posts

Max Online: 290 @ 11/19/19 08:32 PM
Newest Members
Martin249, cliffnotes775, catlovefaye, Zorgon, Amigadman
21339 Registered Users

Generated in 0.011 seconds in which 0.001 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression disabled.