Page 1 of 1 1
Topic Options
#1833283 - 02/06/23 04:06 PM Early VS 880 V-Xpanded - no input seemingly
MScott906 Offline
Planeteer


Registered: 12/16/20
Posts: 34
I have what appears to be an 880 (not the EX, but the V-Xpanded) in good working order, I have run the various diagnostic checks and everything passes.
I have attempted to record some tracks to test before I was going to give to a friend, but I can't ever get any signal input on the unit - my guess is I am missing something, but am not sure.
I watched the Roland "Turbo Start" video for the 880, set the display to "Post Fader", plugged in a signal source to either on of the RCAs or the 1/4 (not having both plugged in at the same time), and just never get any signal clipping at the Input Sens knobs or on the main screen...
I have taken the unit apart, and everything internally looks clean, no disconnected cable, no broken bits.
The caps don't look bulged (I realize that that is not definitive)...
Any thoughts would be appreciated. Thank you.
Or some kind of testing I could do with a multimeter...? I am not super experienced in bench testing, but I do have some gear.
_________________________
2480, 2400CD, MV8000, XV5080, S-550, MC909, Yamaha SY77, Fantom 6S

Top
#1834993 - 02/16/23 08:07 AM Re: Early VS 880 V-Xpanded - no input seemingly [Re: MScott906]
irpacynot Offline
Planeteer


Registered: 04/20/03
Posts: 510
Loc: Calhoun, Ga (USA)
I only have the EX, but I'm guessing it's probably the same procedure.

Are you increasing gain while in EDIT mode?
_________________________
Acoustic Musician

"It's like the sweet air of Springtime - the wind will carry your load."

- Tony Capri (Gently Warms)

Top
#1837308 - 03/05/23 03:50 PM Re: Early VS 880 V-Xpanded - no input seemingly [Re: irpacynot]
JohnM Offline
Planeteer


Registered: 07/28/08
Posts: 4701
Loc: Massachusetts, USA
I have an EX also.

I do not know if the (non EX) 880 has the same overall controls,etc.

Can you try the following if possible?

1 - put the display into PRE-FADER mode
2 - turn the attenuation knob for input 1 fully counter-clockwise
3 - plug a source into the 1/4 inch input 1
4 - put the unit in the YELLOW input mode
5 - set #1 fader to 0 db
6 - generate some signal on the instrument/mic/device plugged into input #1

Does anything show up in the display?

You can send me a PM anytime, and I usually check the forum many times per day

I am very surprised that you opened the unit up. It takes a while to learn how to use the
VS units and be comfortable with them, and some folks such as myself, are still using them.

Best Wishes... \:\)

Top
#1837493 - 03/07/23 09:50 AM Re: Early VS 880 V-Xpanded - no input seemingly [Re: JohnM]
JohnM Offline
Planeteer


Registered: 07/28/08
Posts: 4701
Loc: Massachusetts, USA
Again not knowing how similar the operation is between the VS-880 and VS-880EX, I think
I neglected to mention the mode that the track is in may make a difference while monitoring
an input signal strength using the display.

Top
Page 1 of 1 1


Hop to:
Who's Online
0 registered and 166 anonymous users online.
Top Posters
77848
AL
57337
Ismellelephant
55535
Jazzooo
43566
Timster
40001
Silversmith
37441
Mooseboy
36966
C Jo Go
33226
Popmann
32942
Tom Mix
32028
moontan
31527
gonzo
29973
flatcat
28814
NOK
27894
Memphis Monroe
26888
Doughboy
26609
Marty Gilman
25096
fabulousthunderbird
24318
RGR
23691
paulb
21625
Vanillagrits
21402
MadGuitrst
21125
fonts
20223
ulank
19642
glensimonds
19598
vvvm
Forum Stats
21372 Members
26 Forums
160465 Topics
1859989 Posts

Max Online: 386 @ 01/18/23 04:57 AM
Newest Members
raultv, Bgdlive59, AncientJuan, jairo santos, drshum
21372 Registered Users

Generated in 0.014 seconds in which 0.002 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression disabled.